Os participantes no curso de iniciación á cociña posan coas súas delicias culinarias recén elaboradas. |
Aprenderon a cociñar pratos coma o arroz mariñeiro, guiso de carne, lasaña de verduras, croquetas caseiras e brazo de xitano
Esta semana o
Concello de Ordes rematou o curso de iniciación á cociña tras varios meses de
clases teóricas e prácticas. Unha actividade na que participaron unha ducia de
veciños e veciñas que aprenderon a elaborar, entre outros pratos, flan de café, arroz mariñeiro, brazo de xitano, guiso de
carne, lasaña de verduras, bica, mexilóns en vinagreta, croquetas caseiras ou
lubina ao forno.
Curso de perfeccionamiento
Os alumnos e alumnas aprenderon tamén diferentes técnicas de
cociñado e un sinfín de consellos para conservar ou resaltar o sabor e
apariencia dos alimentos.
Durante os vindeiros dous meses o Concello de Ordes continuará co curso de
perfeccionamento que imparte o cociñeiro Manuel Vieites, o cal ten lugar todos
os venres á noite.
*